ÖLEN KİŞİ SURİYELİ VE İZMİR'DEN UÇAĞA BİNMİŞ
İzmir Adnan Menderes Havalimanı pistinin kenarında ceset bulunmasının ardından başlatılan aramalar sırasında, ölen kişiye ait kişisel eşyalar bulundu. Buna göre ölen kişinin Suriye uyruklu 45 yaşındaki Malik Hayami, olduğu belirlendi. Kimliğin yanında bulunan ve kentte şehir içi ulaşımlarda kullanılan 'kent kart' çıkması ise Hayami'nin, uçağa İzmir'den bindiğini ortaya çıkardı.
Havalimanının çevreleyen tel örgülerden güvenlik noktalarını geçerek giren Malik Hayami'nin, yurt dışına gidecek olan bir uçağın iniş takımlarının bulunduğu bölgeye gizlendiği belirlendi. Ancak uçağın havalanmasından kısa süre sonra ise, Malik Hayami'nin belli bir yükseklikten piste düştüğü saptandı. Suriyeli Malik Hayami'nin cesedi, üzerindeki incelemede, ayaklarında ve dizlerinde kırıklar olduğu, ayrıca kafatasınında da yine darbeye bağlı olarak kırıklar bulunduğu öğrenildi.
Gerek havalimanını çevreleyen tel örgülerdeki, gerekse de havalimanı içerisindeki bölümlerde yeralan güvenlik kameraları tek tek incelemeye alındı. Hayami'nin nasıl havalimanına kadar girip uçağa ulaştığının belirlenmeye çalışıldığı öğrenildi.
10 BİN SURİYELİ İÇERİSİNDE ARANACAK
Bunun yanı sıra, havalimanında güvenlik araştırmaların yanı sıra polisin incelemesi de başladı. Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak Malik Hayami'nin İzmir'de kayıtlı 10 bin Suriyeli arasında olup olmadığının tesphit edileceği açıklandı. Ardından da yine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü de Malik Hayami'nin terör bağlantısı olup olmadığını da araştırmaya başladı.