Sektörün öncü markaları ICDDA’da buluşuyor!

sektorun-oncu-markalari-icddada-bulusuyor

Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICDDA) 17-19 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara’da ATO Congresium’ da yapılacak.

Savunma ve havacılık sektörünün önemli isimlerinin bir araya gelerek seminerler ve konuşmalar gerçekleştirerek sektör hakkında değerlendirmeler yaptığı etkinliğin programı şöyle gerçekleşecek;

Etkinliğin açılışında OSSA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yarsan, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç konuşacak.

Yarın (17 Nisan) ilk oturumda uluslararası havacılık ve uzay sektöründe KOBİ’lerin yeri konusunda Airbus Uluslararası İş birliği Kıdemli Direktörü Thierry Ader, Boeing Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, Leonardo Türkiye Genel Müdürü Paolo Maria Sebastiani, THY Genel Müdür Yardımcısı Levent Konukcu, TÜRKSAT Genel Müdür Yardımcısı Selman Demirel değerlendirmelerde bulunacak.

Etkinliğin “Sürdürülebilirlik İçin Tedarik Zinciri Yönetiminin İhracata Etkisi” başlıklı oturumda ise ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TEI, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) şirketlerinden üst düzey yöneticiler, KOBİ’lerin tedarik zincirlerindeki yerine ve beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

“Stratejik Sınırlar: Savunma Yeteneklerini Küresel Teknoloji Fırsatlarına Dönüştürmek” başlıklı oturumda ise uluslararası kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin sunumlarıyla işbirliği olanakları ele alınacak.

ICDDA kapsamında havacılık sanayisine yönelik TUSAŞ tarafından da bir dizi seminer gerçekleştirilecek. Ayrıca TUSAŞ’a bir teknik gezi düzenlenecek.

ICDDA etkinliklerindeki diğer konu başlıklarıysa şöyle;

  • TUSAŞ – ICDDA Sanayileşme Sunumu
  • Alt Yükleniciler için Kalite Yönetim Sistemi Gereklilikleri
  • Türk Havacılık, Uzay ve Savunma Sanayiinde Devrim Niteliğinde Yeni Ufuklar
  • Stratejik Sınırlar: Savunma Yeteneklerini Küresel Teknoloji Fırsatlarına Dönüştürmek
  • Havacılık Sektöründe AS9100 & ISO9001 Kalite Yönetim Standartları
  • Kaza ve Olay İnceleme Konusunda Yardımcı Sanayiden Beklentiler
  • Havacılıkta Emniyet Yönetim Sistemi
  • Yeni Finansman Yöntemleri Amazon Project Kuiper’e Genel Bakış ve Destek Zincirimizi Yurt Dışına Genişletme İhtiyacımız

ICDDA nedir?

Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICDDA), askeri ve sivil, havacılık ve uzay alanlarında çalışan ana sanayi ve KOBİ firmalarına yeni pazarlar bulmak, iş fırsatları yakalamak ve iş ortaklıkları kurmak için yardım etmeyi hedefliyor. Havacılık Buluşmaları kendine has ihtiyaçları ve fırsatları olan hedef ülke ve bölgelerde havacılık sektörünün daha iyi kavranması amacıyla ikili iş görüşmeleri platformunu, konferansları ve endüstriyel ziyaretleri kapsamaktadır.