ali-kemal-tatlibal

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, çalışanlara hitaben yayınladığı mesajda "THY yeni yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde şirkette yapılan uygulamaların bizzat takipçisi olduğumuzu söyledik. Çalışanların alın terinin hakkını alana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

 HAVA-İŞ GENEL BAŞKANI ALİ KEMAL TATLIBAL’IN MESAJI

Değerli Hava-iş Sendikası Paydaşlarımız,

Geçtiğimiz aylarda hem ülkemiz hem de Türk Hava Yolları ve İştirakleri açısından bir takım gelişmeleri hep birlikte gözlemledik. Türk Hava Yolları yönetimindeki değişikliklerin Kurum ve siz değerli üyelerimiz için hayırlı olmasını dilemekteyiz.

Yeni yöneticiler ile yaptığımız görüşmelerde şirkette yapılan uygulamaların bizzat takipçisi olduğumuzu ve sizlerin menfaatlerinin en büyük savunucusu olduğumuzu kendileri ile de paylaştık.

Bildiğiniz üzere; sizlerin seçimi ile 2013 Aralık ayında göreve başladık. Bu süreçte ilk iş olarak; geçmiş dönemde iş akitleri feshedilen 305 çalışan arkadaşımızın işlerine dönebilmelerini sağladık. Eş zamanlı olarak sizleri temsil eden Sendikamızın üç milyon Türk Lirasının üzerinde olan borçlarını ödedik ve Sendikamızı borçlu değil, paydaşları için harcama yapabilecek birikimleri olan bir finansal yapıya kavuşturduk. Abant’ ta sendika üyelerimizin aileleriyle birlikte konaklayabileceği, konusunda uzman akademisyenlerin eğitimci olarak katıldığı İş Güvenliği Eğitimleri organize ettik.

Bu eğitimlerimize 900'den fazla üyemiz, aileleriyle birlikte toplamda 2000 civarı kişi katılmıştır. Yine sizlerden gelen talepleri de değerlendirerek İngilizce eğitimi amaçlı olarak kurumlarla anlaşmalar yaptık ve 1500 üyemiz bu eğitimlere katılmıştır. Binden fazla üyemiz de bu eğitimlere devam etmektedir. Sendikamızın tek amacı sizlere hizmet etmektir. Bu hizmetin çerçevesi sizlerin değerli fikirleri ile de şekillenecektir. Bu sebeple sizlerden gelecek her türlü öneri ve talebe açık olduğumuzu bilmenizi isteriz. Sizlere hizmet vermek için yürüdüğümüz bu yolda paylaşımlarınız, bizim en büyük destekçimiz olacaktır.

Üyelerimizin sorunlarını gerek Sendikamıza başvuran üyelerimizden, gerekse sürekli bir araya geldiğimiz temsilcilerimizden takip etmekteyiz. Sorunları sınıflandırarak öne çıkan konular için çalışma grupları oluşturmak arzusundayız.

Bu sebeple; çalışmalarınız ile ilgili yaşadığınız sorunları, iyileştirilmesi gerektiğini düşündüğünüz konuları 10 Ağustos 2015 tarihine kadar; oneri@havais.org.tr e-posta adresine ileterek bizlerle paylaşmanızı talep etmekteyiz. Yüksek katılımla bizlerle paylaşacağınız her fikir, Sendikamız üzerindeki sorumluluğu bir kat daha arttıracaktır. İleteceğiniz konulardan hemen aksiyon alınabilecek olanlar ayrılarak; üzerinde çalışılması gereken konular sınıflandırılarak Çalışma Grupları oluşturulacaktır. Çalışma Grupları; Uluslararası Örnekleri de gözden geçirerek önerilerini raporları ile bizlerle paylaşacaktır.

Sorunları ve iyileştirme önerilerini, değerli fikirlerini her platformda bizlerle paylaşan Hava-iş Sendikası Paydaşlarına ve profesyonel kadromuza şimdiden teşekkür ediyorum.

Eşsiz dinimizin önemli günlerinden biri olan Kadir Gecenizin mübarek olmasını diler, başta siz değerli üyelerimiz, aileleriniz, milletimiz ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.

Sevgi ve saygılarımla...

ALİ KEMAL TATLIBAL

HAVA-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI