Hava-İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, bu sabah uçak bakımı sırasında kanat flaplarına sıkışarak hayatını kaybeden, THY Teknisyeni Tuğrul Tuna Beken için araştırma ve yardım komisyonu kurduklarını açıkladı.
İstanbul Atatürk Havalimanı THY Teknik hangarında sabah saatlerinde meydana gelen ve Tuna Beken isimli genç teknisyenin ölümüyle sonuçlanan kaza sonrası Hava-İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal konuyla ilgili açıklama yaptı. Tatlıbal, UTED TALTA ve HAVA-İŞ temsilcileri ve yöneticileri olarak konuyu derinlemesine araştırmak için komisyon kurduklarını söyledi. Kazanın en ince ayrıntısına kadar araştırılacağını ifade eden Tatlıbal, “Tuğrul Tuna kardeşimizin ailesine de gereken yardımları yapacağız” dedi.
“BU GENÇLER ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK KIYMETLİ”
Yaşanan olayın büyük üzüntüye sebep olduğunu ifade eden Tatlıbal konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Bugün hafta sonu olmasına rağmen teknisyen sayısı az olduğu için mesaiye gelmek zorunda kaldı. THY uçak alıyor, operasyonu büyütüyor ama teknikte olduğu gibi birçok birimde personel eksikliği var. Bu gençler ülkemiz için gerçekten çok kıymetli, yazık oluyor”
Hava-İş Genel Başkanı Tatlıbal, THY Teknisyeni Tuğrul Tuna Beken’in cenazesinin, yarın Büyükçekmece Küba Cami’nde, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul’da toprağa verileceğini açıkladı. Tatlıbal acılı aileye de başsağlığı diledi.