#THK Üniversitesi yanlışlıkları öğrenciye fatura ediliyor!#

#Havacılık Haberleri#

Rektörün bıraktığı enkazın faturası öğrencilere kesildi. Çok sayıda öğrenci, bağış adı altında istenen 10 bin doları yatırmadığı için mezun olamadığını söyledi

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde yaşanan ekonomik bunalımın faturası, yıllarca öğrencilere kesildi. Yönetimine kayyum atanan üniversitede çok sayıda öğrenci, bağış adı altında istenen 10 bin doları ödeyemediği için uçuş eğitimini tamamlayamayarak diplomasını alamadı.

#Havacılık Haberleri#

Birgün Gazetesi’den Mustafa M. Bildircin’in haberine göre; YÖK, kurulduğu günden bugüne sorunlarla boğuşan kuruma 2018 yılında öğrenci almama cezası verince mali tablo daha da olumsuzlaştı. 16 Ekim 2019’da THK Üniversitesi’ne üç kayyım atandı. Kayyımlar, kaynak yetersizliğinden doğan sorunların çözümü için veliler ile 5 Mart’ta bir araya geldi. Pilotaj bölümü öğrencilerinden normal eğitim ücretine ek 10 bin dolar bağış talep edildi.

Veliler, eğitim ücretini ödediklerini belirterek 10 bin dolar bağış talebine tepki gösterdi. Üniversite yönetimi, “Biz kimseye bağış dayatmıyoruz. Gönüllü olanlar verebilir” dese de 10 bin dolar yatırmayan öğrencilerin uçuş eğitimi aksadı. Dersleri başarılı olan ancak 10 bin dolar bağış yapmayan öğrencilerin okulu, uçuş eğitimini tamamlayamadıkları için iki, üç yıl uzadı.

#Havacılık Haberleri#

#YANLIŞLAR ÖĞRENCİYE FATURA EDİLİYOR#

THK Üniversitesi son sınıf öğrencisi, “Ailemin artık okula ödeyecek tek kuruş parası yok. Rektörün ve başkalarının yaptıklarını öğrenciye fatura ediyorlar” dedi. Üniversite yönetiminin, “Uçuşlar başarı sırasına göre yapılıyor” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını savunan öğrenci, “Parayı yatıran önce uçuruluyor” diyerek yaşananları şöyle anlattı:

#Havacılık Haberleri#

“Mezun olmam gerekirken, ‘Senin daha üç, dört senen var deniyor. Bağış vermezsek uçuşlarımızın uzayacağını mezun olamayacağımızı söylüyorlar. Bu haksızlıktır, hukuksuzluktur, adaletsizliktir. Kurum hiçbir şekilde okula maddi kaynak ayıramıyor. Eski yönetimin yanlışlarını öğrenciye fatura ediyorlar. Yeni gelen öğrencilerden gelecek parayla bizi uçurmaya çalışıyorlar o da yetmiyor.”