Türkiye’nin gururu olan Türk Hava Yolları (THY) son dakika personel alımı yapıyor. THY personel alımlarının ne zaman yapılacağını merak eden vatandaşlar THY-İGA personel alım başvuru ilanlarını takip etmeye başladı. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, özel bir televizyonun canlı yayınına katıldı. Aycı canlı yayında yaptığı açıklamalarda 8 bini aşan THY personel alım istihdamı planladıklarını duyurdu. Son dakika THY personel alımı 2019. THY personel alımı başvuru formu 2019 son dakika haberleri.

Dünyanın sayılı hava yolu şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları (THY) binlerce vatandaşa iş kapısı olmaya devam ediyor. THY 8 bin personel alımının yapılacağını duyurdu. KPSS puanı olmayan ve işsiz vatandaşlar için güzel haberler var. KPSS şartı olmadan farklı kadrolarda personel alımı yapan kurumlar yeni duyurular yayımladı.

THY 8 bi personel alımı yapıyor

Türk Hava Yolları (THY) İnsan Kaynakları kariyer ekranı üzerinden yayımlanan ilanlarda ise personel alınacak kadrolar; "Simülatör Uçuş Öğretmeni, Kaptan Pilot ve Tecrübeli II. Pilot" olarak açıklandı.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yaptığı açıklamalarda 8 bini aşan THY personel alım istihdamı planladıklarını duyurdu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı; 1150 civarı yeni kaptan, 2300 kabin ekibi almayı planladıklarını toplamda 8 bini aşan istihdam planladıklarını ilan etti. Bu müjdeli haberin ardından THY personel adayları 8 bin personel alımının kontenjanlarını, başvuru tarihlerini ve şartlarını ilan eden duyuruları dört gözle beklemeye başladı. THY 8 bin personel alımına ilişkin ilk adım atıldı ve üniversitelerin lisans, son sınıf, yeni mezun veya yüksek lisans öğrencilerinin başvurularının alınacağı ifade edildi.
Türk Hava Yolları (THY) boşta olan bazı kadrolara 8 bin personel alımı için başvuruların başladığına yer verdi. Türk Hava Yolları bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşlar, THY personel alımı için ayrıntıları merak etmeye başladı. THY, üniversitelerin lisans, son sınıf, yeni mezun veya yüksek lisans öğrencileri için de resmi web sitesinden işe alım ilanı yayınladı. THY personel alımlarına ilişkin takvim ise şöyle: Başvurular 4 Nisan'a kadar yapılacak. Online başvuru: 1 Şubat-4 Nisan 2019. Online İngilizce ve Genel Yetenek Sınavı: 12 Nisan-14 Nisan 2019. Genel Yetenek ve İngilizce Sınavı: 27 Nisan. Grup Mülakatları: 10 Haziran-28 Haziran 2019. Kişilik Envanteri: 3-4 Temmuz 2019. Birebir mülakatlar: 15 Temmuz-26 Temmuz 2019

THY başvuru şartları neler?
THY personel alımı başvuruları kariyer.net sitelerinden özgeçmiş (CV) hazırlayarak belirtilen şartlara göre uygunluk durumunuzu göz önünde bulundurarak başvuruda bulunabileceksiniz.

Türk Hava Yolları personel alım ilanlarına başvuru yapacak olan adaylar bazı nitelikleri taşımak zorundadırlar. Bu sebeple adaylardan;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Aktif Sorumluluk ve inisiyatif alabilen,

01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olmak (Pozisyonlara göre değişebiliyor),

İyi derecede İngilizce bilmek,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,

Adli sicil kaydı bulunmamak,

Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak,

Analitik düşünebilme ve analiz edebilmek,

Vardiyalı çalışmaya yatkın olmak gibi nitelikler aranacak.

Başvuru Şartları alım yapılacak pozisyona göre farklılık göstermektedir.

Roketsan personel alımı yapıyor
Roketsan İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilana göre personel alımı yapılacak. Söz konusu yayımlanan ilanda eğitim düzeylerine göre mezun olmuş adayların başvuru yapabilecekleri ilanın süresi devam ediyor.

Roketsan İnsan Kaynakları tarafından yayımlanan ilanlarda personel alımı yapılacak olan kadrolar ise; "Fizik / Fizik Mühendisi ile Havacılık Uzay / Uçak Mühendisi, Aday Mühendis, Metalurji Ve Malzeme Mühendisi, Endüstri Mühendisi, Satınalma Mühendisi, Teknisyen, Genel Başvuru, Mekatronik Mühendisi, Kimya / Kimya Mühendisi, Elektrik Elektronik Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi, Proje Yönetimi Mühendisi, Makine Mühendisi ve Sistem Mühendisliği" olarak açıklandı.