YUSUF ZENGİN

Türk Hava Yolları’nın (THY) iştiraklerinden THY Teknik A.Ş., uçak bakım teknisyeni alacağını duyurdu. 8 Ocak’ta son başvurunun yapılacağı iş ilanı için müracaat edenler, 12 Ocak’ta ise sınava girecekler.

 THY Teknik A.Ş, verdiği ilanla uçak bakım teknisyeni alımı için başvurular başladı. Kariyer sitesi üzerinden yayınlayan ilanın ayrıntıları ise şöyle:

THY Teknik A.Ş ilanı:

GENEL NİTELİKLER
Genel Kriterler
T.C. vatandaşı olmak
Adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak
01.01.1990 tarihi ve sonrasında doğmuş olmak
Erkek adaylar için; askerlik görevini tamamlamış olmak, askerlikten muaf olmak veyatercihen en az 1 yıl tecilli olmak
Daha önce THY A.O. veya iştiraklerindeki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmamış olmak,
Herhangi bir sağlık problemi bulunmamak (İşitme kaybı, renk körlüğü, iki göz arası 4 Dioptriden fazla göz bozukluğu, BMI dengesizliği vb. ağır veya ince işçilik gerektiren işlere engel teşkil edebilecek rahatsızlıklar)
İşbaşı Eğitim Programı süresince İstanbul'da ikameti ve eğitime kesintisiz devamı kabul etmek
CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) kriterlerine göre en az A2 Seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olmak
Üniversitelerin Sivil Havacılık Yüksekokulu veyaHavacılık ve Uzay Bilimleri Fakülteleri’nin aşağıdaki bölümlerinden lisans derecesinde mezun veya İEP başlangıç tarihinde mezuniyet belgesi ibraz edebilecek.

Uçak Gövde-Motor Bakım
Uçak Elektrik-Elektronik

Aranan Nitelikler
Vardiyalı düzende çalışabilmek
Birden fazla işi üstlenebilmek, pratik ve sonuç odaklı olmak
Öğrenmeye ve çalışmaya hevesli olmak
Takım çalışmasına yatkın olmak

İŞ TANIMI

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Türk Hava Yolları A.O. marka topluluğunun bir parçasıdır. Dünyanın ileri gelen havacılık servis tedarikçilerinden olan marka, müşterilerine 8.500 kişilik uzman ekibiyle; kaliteli ve kapsamlı bakım, onarım, modifikasyon ve rekonfigürasyon hizmetleri sunmaktadır.

İstanbul, Ankara ve Aydın’da bakım hangarları bulunan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., operasyonlarını İstanbul’da Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı tesisleri olmak üzere iki kıtada yürütmekte; mühendislik ve bakım faaliyetlerinin yanı sıra komponent bakım-yedek desteği, dizayn, sertifikasyon ve üretim alanlarında birçok uluslararası havayolu şirketine hizmet vermektedir.

Bu ilan kapsamında THY Teknik A.Ş., Sivil Havacılık Yüksekokulu veya Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin Uçak Gövde-Motor Bakım, Uçak Elektrik-Elektronik bölümlerinden mezun adaylar için İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile 3 ay süreli İşbaşı Eğitim Programı (İEP) düzenleyecek ve eğitimi başarıyla tamamlayan adayların istihdamını 3 ay sonunda gerçekleştirecektir.

İşbaşı Eğitim Programı boyunca personel adaylarına günlük 77,70 TL (öğrenciliği devam edenler için 58,27 TL) ödenmesi, İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Primi, Genel Sağlık Sigortası primi İŞKUR tarafından yapılacaktır. İEP başlangıç tarihi Şubat ayı içerisinde planlanmaktadır.

Sosyal İmkanlar:

THY Teknik A.Ş. çalışanlarına önemli sosyal olanaklar sağlar. Geniş bir bölgeye yayılmış servis ağı, yemek, özel sağlık sigortası, aile için sunulan özel sağlık sigortası indirimleri, doğum, emzirme, ölüm, evlenme yardımları, kadın çalışanlar için kreş imkanı ya da yardımı, indirimli yurt içi/yurt dışı uçuş imkanları, vize kolaylığı, tüm dünyada anlaşmalı konaklama olanakları söz konusu sosyal olanaklar arasında yer alır.

Başvuru Şekli ve İzlenecek Yol
İlan başvuru tarihleri: 02.01.2019-08.01.2019
Yazılı sınav tarihi: 12.01.2019
İlan kriterlerini sağlayan adaylar, İngilizce ve Genel Yetenek sınavına davet edilecektir.
Sınavda başarılı olan adaylar mülakata davet edilecektir. Mülakat aşamasında adayların yukarıda belirtilen kriterlere uygunluğunu belgelemeleri istenecektir. Kriterlere uygun olmayan adaylar sürece devam edemeyecektir.
Tüm süreç sonunda başarılı olan adaylara iş teklifi yapılacak olup işe başlama belgeleri hazırlamaları istenecek ve adayın istenen belgeleri teslim etmesi akabinde istihdam süreci tamamlanacaktır.