THY Uçağının Havalandırma Sistemleri Bozuldu

Diyarbakır-Ankara seferini yapan Anadolu Jet’e ait uçağa Diyarbakır’dan binen yolcular,  havalandırma sistemleri bozuk uçak ile uçmak zorunda bırakıldı. Aşırı sıcak nedeniyle yolcular isyan etti.
Diyarbakır’dan Ankara’ya uçan Türk Hava Yolları’na (THY) bağlı Anadolu Jet’e ait TK7143 sefer sayılı uçağın havalandırma sistemlerinin arızalı olduğu, ancak arızaya rağmen uçuşa devam ettiği öğrenildi.
Diyarbakır’dan uçağa binen yolcular uçak içinde karşılaştıkları yüksek sıcaklık ve havasız ortama itiraz etse de uçuş ekibi yolculara ‘15 dakika içinde hava düzelecek’ dedi.
Ancak seferine devam eden uçağın havalandırma sisteminin arızalı olduğu iç sıcaklığının artması ve nefes almanın güçleşmesi üzerine anlaşıldı.
Duruma tepki gösteren yolculara uçuş ekibi tarafından da ‘Sistem arızalı’ denildi.
Diyarbakır’da 40 dereceyi aşan sıcaklık ile başlayan uçuşta, hostesler durumu soğuk sular dağıtarak kontrol altına almak istedi.
Uçuşa katılanların büyük bir bölümü duruma ilişkin şikayet dilekçeleri yazarken, yolcular indikleri Esenboğa Havalimanı’nda ise muhatap bulamadı.
Aynı arıza ile Antalya-Diyarbakır uçuşu da yapılmış
Havalandırma sistemleri arızalı olarak uçuşa devam eden uçağın aynı arıza ile Antalya Diyarbakır uçuşunu gerçekleştirdiği de uçuş ekibi tarafından belirtildi.
Uçağın ayrıca Diyarbakır’dan 16:05’te havalanması gerekirken, 17:25’te havalandığı da yolcular tarafından dile getirildi.