THY yönetimi yaptığı yanlışlara bir yenisini daha ekledi

HAVA-SEN sendikası basın bildirisi yayınladı yapılan birdiride;

Değerli Sivil Havacılık çalışanları.

HAVA SEN ‘in varlığı THY işverenini ve onun uydusu sendikayı yeni kararlar almaya zorluyor. Ancak alelacele ve hesapsızca atılan bu adımların çalışanlar arasına yeni nifaklar soktuğu  görülmektedir. THY yönetimi yaptığı yanlışlara bir yenisini daha eklerken, ayrımcı yaklaşımını yanına  yetkili sendikayı da alarak gerçekleştirmiştir. THY çalışanlarının  asıl problemi para değil işyerlerinde sendika ve işverenin el ele vererek yarattıkları olumsuz çalışma koşulları ve düşünmedikleri uçuş emniyetidir. Problemleri tehdit, şantaj ve rüşvetle çözeceğini marifet zanneden bazı yöneticiler olduğunu HAVA SEN olarak görüyoruz. Zammı veririm sizi de istediğim gibi uçururum mantığının hem mevcut sendika tarafından hem de şirket tarafından kabul gördüğünü ama bu ücret zammının uçuş emniyetini yok sayan FTL de olan problemleri çözmediğini de ayrıca belirtiyoruz. Hepimizin bildiği gibi personel ve uygulama eksikliğinden kaynaklanan  olumsuzluklar zam ile giderilemeyecektir. Bunu yaşayarak göreceğiz.

THY çalışanlarının hak ettikleri ücret zammını bile adil ve dürüstçe yapamayan, zaten vermesi gereken enflasyon farkını sizlere maaş zammı gibi yansıtan, şirket içerisinde mesleki ayrımcılığı körükleyen , yer personelini ve kabini ikinci sınıf sayan bu tavrı kınıyor ve HAVA SEN olarak reddediyoruz. Yüksek maaş alana yüksek oran, düşük maaş alana düşük oran  düzenlemesi iş barışına vurulacak en büyük darbedir.

Bizler HAVA SEN olarak sendikacılık bölmek değil birleştirmektir diyoruz.

İmzaladığı toplu iş sözleşmesinde bile ayrımcılığı reddeden maddeyi okumaktan acizlere, TİS gereği işverene sundukları görüşleri içeren yazışmaları üyelerine açıklamaya davet ediyoruz. THY yönetimine ise daha adil paylaşım , çalışanlar arasında olması gereken iş barışını bozacak zam oranlarını bir daha düşünerek özellikle düşük gelir elde eden başta yer personeline seyyanen zam ile daha fazla hak sağlayacak eşit bir  paylaşım yapmasını öneriyoruz.

Bu konuda her türlü kanuni haklarımız üyelerimiz adına kullanılacak ve paradan önce sıranın uçuş emniyetini yok sayan eksik uygulanan FTL e ne zaman geleceği her zaman sorulacaktır.

Havacılığın bir zincir olduğunu biliyor ve  bu zincirin halkalarını birbirinden ayırarak zayıflatmaya çalışanları uyarıyoruz. Hak ettiğimiz ücretleri bir lütufmuş gibi göstermeniz sorunlarımızı çözmüyor. Geçmiş dönemlerde yapılan bu tip ayrımcı uygulamaların şirket bünyesindeki yaraları yıllarca kapatılamamıştır.

Saygılarımızla.

HAVA SEN YÖNETİM KURULU