Uçuş personeli oy kullanabilecek mi?

Yolcuların bile oy kullanma hakları olduğu halde kendilerinin görevde (uçuşta) oldukları zamanlarda oy kulanma haklarının olmadığını dile getiren kabin memurları, kendileri için her hangi bir yasal düzenleme yapılmadığından şikayet ettiler. ‘Vatandaşlık görevini yapmak’ isteyen ve mağdur olduklarını dile getiren kabin memurları ve pilotlar sitemizi mail yağmuruna tutup “seslerinin duyurulmasını” istediler.

Öte yandan Mersin Milletvekili Dr. Hilmi Güler’in 30.03.2007 tarihinde “meclis’de konuyla ilgili bir önerge” verdiğini anımsatan kabin memurları ve pilotlar buna rağmen henüz yasal bir düzenleme yapılmağından şikayet ettiler.

Öte yandan TALPA’nın YSK (Yüksek Seçim Kurulu)’na konuyla ilgili müracaatta bulunduğu gelen bilgiler arasında

TASSA (Havayolları Kabin Memurları Derneği)’nın konuyu Mersin Milletvekili Dr. Hilmi Güler’e aktarması nedeniyle Mersin Milletvekili Güler’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle 30.03.2007 tarihinde bir yazılı bir soru önergesi verdi Soru önergesinde;

“Görevi nedeniyle seçim günü seçmen kütüğüne kayıtlı olduğu bölgede bulunamayacak olan THY ve özel sektöre bağlı havayolları uçuş personeli 2007 seçimlerinde oy kullanabilecek midir?

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız seçim günü ülkeye giriş yada çıkışlarda havalimanlarında ve gümrük kapılarında oy kullanabiliyorken, görevli uçuş personeli görevi icabı oy kullanamamaktadır. Katılımcı demokrasinin gereği ve bu vatandaşlarımızın vatandaşlık görevlerini ifa edebilmeleri için herhangi bir kolaylık sağlamayı düşünüyor musunuz?

Öte yandan Mersin Milletvekili Güler soru önergesinde vatani görevini yapan er veya erbaşlarında oy kullanma hakları ile ilgili olarakda Başbakan Erdoğan’ın yanıt vermesini istedi.

Vatani görevini yapmakta olan er ve erbaşlarımız, vatandaşlık görevi olan “oy kullanma” hakkını neden kullanamamaktadır? Er ve erbaşlarımızın 2007 seçimlerinde oy kullanmaları mümkün olacak mıdır? Bu konu ile ilgili herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

Özel haber: Ergün ZAR