Vali Tuna, Alp Havacılık Tesislerini Gezdi

YUSUF ZENGİN

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Alp Havacılık üretim tesislerinde incelemelerde bulunarak, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Alp Havacılık üretim tesislerinde incelemelerde bulunarak, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, 1998 yılında Alpata Grubu tarafından faaliyete geçirilen şirkete, ilk müşterisi olan Sikorsky Aircraft’ın 1999 yılında şirkete hissedar olduğunu ve böylece Alpata-Sikorsky arasında bir ortak girişim doğduğunu belirtti. Türkiye ihracatında yüksek teknolojiye dayalı ve yüksek katma değerli ürünlere geçiş sürecinde de örnek bir şirket olarak faaliyetlerini idame ettirme kararlılığı içinde olduklarını da belirten Alpata,“Başlangıçtaki ana hedeflerimiz, Sikorsky’nin katılımı ile daha da büyüdü. Havacılık ve Uzay Sanayi’ne dönük hassas, kritik yapısal ve motor komponent sistemleri ve helikopter dinamik komponentleri, sürücü şaftları ve uçuş emniyetli kritik parça üretimi yapmaktayız” ifadelerini kullandı.


Vali Tuna ise, kendisinin göreve yeni başladığı dönemde hayırlı olsun ziyaretine gelen Alpata’ya iade-i ziyaret bulunduklarını belirtti. Dünyanın en pahalı ve zor sektörlerinin başında havacılığın geldiğini belirten Vali Tuna, Cumhuriyet tarihimizin ilk tayyare alaylarından birinin de Eskişehir’de kurulduğunu hatırlatarak, “Askeri ve sivil havacılığın bu kadar kuvvetli olarak birbirini tamamladığı başka şehir olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.
Ziyaret sonunda Başkan Alpata, günün anısına Vali Tuna’ya Sikorsky helikopter maketi ve Alp Havacılığı tanıtan broşür hediye etti.