KARS'ın Selim ilçesine bağlı Akçakale köyünde soğuk havaya rağmen at yarışı düzenlendi.

KARS'ın Selim ilçesine bağlı Akçakale köyünde soğuk havaya rağmen at yarışı düzenlendi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 22 dereceyi gösterdiği köyde karlı zeminde yapılan yarışmayı Arap isimli atıyla Berkan Bozkuş kazandı.

Selim ilçesine bağlı Akçakale köyünde düzenlenen at yarışına komşu köylerdeki biniciler büyük ilgi gösterdi. 8 jokeyin katıldığı 11 kilometrelik parkurda yapılacak yarış öncesi atlar gezdirildi. Atlarını koşuya hazırlayan jokeyler, yarışma için de son hazırlıklarını yaptı. Hakemlerin jokeyleri uyarıları sonrası dondurucu soğukta yarış başladı. Karlı zeminde yaklaşık 20 dakika süren yarışı izleyenler heyecanlı anlar yaşadı.

At sahipleri ve jokeylerin arkadaşları ve çevre köylerden yarışı izlemeye gelenler tezahüratlarıyla binicileri destekledi. Oldukça heyecanlı geçen yarışı Koşapınar köyünden jokey Berkan Bozkuş Arap isimli atıyla kazandı. İkinciliği Akçakale köyünden jokey Murat Erdemir, üçüncülüğü ise Karahamza köyünden jokey

Fuat Bozkuş elde etti.

Yarışçılardan Serkan Cantepe, her türlü hava koşullarında at yarışı düzenlediklerini ve bundan da keyif aldıklarını söyledi.