(video) Pegasus Uçağı Antalya’ya Acil İniş Yaptı

 Instagram

İstanbul-Riyad seferini gerçekleştirmek üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan Pegasus Havayolları’na ait TC-RDG tescilli Airbus 321 tipi yolcu uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra bazı yolcuların kargo bölümünden sesler duyduğunu iddia etmeleri üzerine olay yaşandı.

Kıbrıs adası açıklarında bir yolcunun “yardım edin” şeklinde bağırdığı ihbarı alınan uçak, pilotun kararıyla Antalya Havalimanı’na acil iniş yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediği için yaklaşık 3 saat sonra uçak, Riyad’a gitmek üzere tekrar kalkış yaptı.

Antalya Havalimanı’na acil iniş yapan uçağın rotasının değiştirilmesi üzerine güvenlik önlemleri alındı. Polis, itfaiye ve sağlık ekipleri pist çevresinde konuşlandırıldı. Uçak, saat 23.30 civarında Antalya’ya sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. Ekipler tarafından gerçekleştirilen arama çalışmalarında herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı. Kargo bölümündeki yolcu valizleri X-ray cihazından geçirilerek olumsuzluk yaşanmadığı belirlendi ve valizler tekrar uçağa alındı.

Yaklaşık 3 saatlik bir bekleme süresinin ardından yapılan araştırmaların sonucunda uçağın seferine devam etme kararı alındı. TC-RDG tescilli Airbus 321 tipi uçak, saat 02.30 civarında tekrar Antalya Havalimanı’ndan kalkarak Riyad’a gitmek üzere seferine devam etti. Olayın ardından normal seyirine dönen uçak, yolcularını hedefine ulaştırmak üzere uçuşuna devam etti.