video#Air France A380 Motoru Havada Patladı

#500’den Fazla kişiyi taşıyan Air France A380 süper jumbo tipi uçağın 4 No.lu motorunda ciddi hasar meydana geldi. Grönland üzerinde seyreden uçağın fan ve dış çeper kapağı koptu. Ciddi hasar meydana geldi.


496 Yolcu ve 24 ekip taşıyan, çift katlı geniş gövdeli uçak, Paris’ten Los Angeles’a gidecekti ve olay meydana geldiğinde sadece birkaç saat kalmıştı. Uçuş ekibi motoru devre dışı bırakırken, yolcular yüksek sesle patlama, şiddetli titreşimler ve sarsıntı duyduklarını anlattı. Kabinde çığlıklar başladı.
Cumartesi günü yaşanan olayda, Air France Kanada Goose Bay’e emergency iniş yaptı.
Air France sözcüsü, uçağın Grönland’ı geçtikten sonra 1542 GMT’de doğu Kanada’daki Goose Körfezi’ndeki bir askeri havaalanına güvenli bir şekilde iniş yaptığını belirtti.
Sözcü, AFP’ye verdiği demeçte “uçaktaki 520 kişinin tamamı yaralanmaksızın indirildi” dedi.
Sorunun nedeni henüz belli olmamasına karşın, eski bir uçak teknisyeni David Rehmar, BBC’ye bir fan arızasının yaşanmış olduğunu düşündüğünü söyledi.
Bir başka yolcu John Birkhead, New York Times’a, kendisinin ve eşinin patlamayı duyduklarında gerginlik yaşadıklarını söyledi.
Yolcu Miguel Amador, hasar gören motoru gösteren video görüntülerini yayınladı. “Motor arızası Atlantik okyanusunun yarısında” diye yazdı.
Havayolu, Pazar sabahı olaydan etkilenen yolcularını Los Angeles’a göndereceklerini söyledi.
Goose Bay Havaalanı, Kraliyet Kanada Hava Kuvvetleri tarafından işletilen bir askeri üs olsa da, aynı zamanda, transatlantik uçuşlarda kullanılmak üzere tasarlanmış bir bekleme havalimanı.