Airbus ve LCI, Gelişmiş Hava Hareketliliği İşbirliği

Instagram

Anaheim, 27 Şubat 2024 – Airbus ve lider havacılık şirketlerinden LCI, Gelişmiş Hava Hareketliliği (AAM) için ekosistemlerin ortak geliştirilmesini hedefleyen bir işbirliği anlaşması duyurdu. İşbirliği, strateji, ticarileştirme ve finansman olmak üzere üç ana AAM alanında ortaklık senaryolarının ve iş modellerinin geliştirilmesine odaklanacak.

Kentsel Hava Hareketliliği CEO’su ve Başkanı Balkız Sarıhan, “LCI ile uzun süredir devam eden ilişkimizi genişletmekten heyecan duyuyoruz. LCI, ticari sabit kanat, helikopter ve gelişmiş hava hareketliliği sektörlerinde benzersiz bir konuma sahip yenilikçi bir kiralayıcıdır” dedi. Airbus’un operasyonel uzmanlığı, müşteri ağları ve finansal içgörülerinden oluşan birleşimi, Airbus’un teknik yenilikçiliğini tamamlıyor ve gelişmiş hava hareketliliğinin kolektif olarak yönlendirilmesine olanak sağlayacak. Birlikte, yeni nesil AAM ekosistemleri ve karbondan arındırma yol haritamızı şekillendireceğiz.”

LCI CEO’su Jaspal Jandu da, “Airbus ile bu yeni ortaklığı güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz. LCI ve Airbus, yıllardır dünya genelinde havayollarına ve operatörlere kapasite ve finansman çözümleri sunuyor ve şimdi bunu gelişmiş hava hareketliliğine genişletiyoruz” dedi. “Ulaşım ve lojistik ağlarının verimli, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir olma görevi var. Hem LCI hem de Airbus, araçların yanı sıra altyapı, finansman ve ağın benimsenmesi de dahil olmak üzere gelişmiş hava hareketliliğine bütünsel ve pragmatik bir bakış açısı getiriyor. İlgili güçlerimizi birleştirerek tamamen yeni nesil havacılığı geliştirecek ve hızlandıracağız.”

Her iki şirket de, AAM pazar perspektiflerini ve tahminlerini toplu olarak geliştirecek, sektör araştırmaları yapacak ve veri analitiğinden yararlanacak. Ayrıca, yeni AAM çözümlerinin geliştirilmesini destekleyecek, filo, batarya ve şarj ağı çözümleri gibi alanlarda yeni ticari yapıları değerlendirecekler.

İşbirliğinin bir parçası olarak LCI, belirli görev türleri etrafında Airbus’un Gelişmiş Hava Hareketliliği projeleri için önemli bir finansal ortak olacak ve küresel kabul ve kabule yardımcı olmak için ağını güçlendirecek. Ayrıca, potansiyel müşterilere yönelik yenilikçi kiralama ve finans çözümlerini araştıracak.

Airbus, CityAirbus NextGen’in montajını tamamladı ve 2023 yılı sonunda aracı çalıştırdı. Şirket, bir sonraki aşamada aracın test kampanyasını başlatacak ve bu süre zarfında Almanya’nın Donauwörth kentindeki yeni AAM test merkezinden yararlanacak. Airbus ayrıca, başarılı ve uygulanabilir bir AAM pazarını teşvik etmek için küresel ağını ve ortaklıklarını genişletiyor.