easyjet, 400’üncü uçağını teslim aldı

easyjet-400-uncu-ucak-teslim

easyjet Almanya’daki faaliyetlerinin 20. Yıl dönümünde 400’üncü uçağını Airbus’ın Hamburg’ta bulunan üretim tesisinden törenle teslim aldı. Hamburg-Finkenwerder’den havalanan uçak ilk uçuşunu easyJet’in Berlin/Brandenburg havaalanındaki bakım hangarına gerçekleştirdi.

Özet

  • easyjet, 400’üncü uçağı Airbus A321neo’yu Hamburg’da törenle teslim aldı.
  • 400’üncü uçak teslimi easyJet’in Almanya’da faaliyet göstermesinin 20. yıl dönümüne denk geldi.
  • easyjet sürdürülebilir yeni nesil uçak filosunu geliştirmek için toplam 157 adet olmak üzere 56 adet A320neo ve 101 adet A321neo uçak siparişi verdi. Ayrıca mevcutta bulunan 35 adet A320neo’nun da büyük A321neo’ya yükseltilmesini planlıyor.
  • Dünya çapında 130’dan fazla müşteri ve işletmeciye 10.350’den fazla sipariş verilen ve yaklaşık 3,200 adet teslim edilen A320neo Ailesi, bugüne kadar dünyanın en çok satan tek koridorlu uçak ailesinden biri oldu.
  • Yeni nesil motorlar ve Sharkletler gibi işletimsel verimlilikleri içerecek şekilde – uçak, önceki nesil tek koridorlu uçaklara kıyasla kalkış ve inişte %50 gürültü azaltması ve %15’e kadar yakıt tasarrufu ve CO2 azaltması sağlıyor.

David Morgan: “Filomuzun yenileme programına devam ediyoruz”

Uçak teslimat töreninde konuşan easyJet’in İşletme Direktörü David Morgan şunları söyledi:
“Airbus’tan 400’üncü uçağımızın teslim alınmasından gerçekten memnunuz, bu aynı zamanda Almanya’da faaliyet göstermemizin 20. yıl dönümüne denk geldi.
A320neo ailesinden daha verimli yakıt, daha sessiz uçaklarla filomuzun yenileme programına devam ederken, Airbus ve CFM ile çalışmaya devam etmekten gurur duyuyoruz. Her ikisi de üretim ve sürdürülebilirlik konusunda kararlı bir yaklaşıma sahip olan Airbus ve CFM, easyJet için güvenilir ortaklar olmaya devam ediyorlar.”

Her yıl 20 uçak teslimi

Airbus Ticari Uçak Satışları EVP’si Benoit de Saint Exupery şunları ekledi:
“easyJet’in en son teknoloji uçaklarında verimli ve tasarruflu yakıt ve emisyonları en aza indirme taahhüdüyle teslim ettiğimiz 400’üncü uçağın 20’inci yıl dönümlerind denk gelmesinden dolayı çok mutluyuz. Bu rakamlar 2003’ten beri her yıl ortalama 20 yeni Airbus uçağının easyjet’e teslimatı anlamına geliyor.”