Emirates Grubu Dubai çölünde dünya rekoru kırdı

Emirates Grubu, Dubai Çölü’nde Dünya Rekoru Kırdı: 144 Farklı Milliyetten Çalışan Gün Batımı Yoga Dersine Katıldı

Bu hafta, Emirates Grubu çatısı altında çalışan yüzlerce kişi, Dubai çölünde dünya rekoru kırmak üzere bir araya geldi. Guinness Dünya Rekorları’na göre en çok milliyetten oluşan yoga dersi kategorisinde bir rekora imza atan etkinlik, gün batımında gerçekleşti ve 144 farklı milletten katılımcıya ev sahipliği yaptı.

Emirates Grubu, 110.000’den fazla çalışanıyla dünya genelinde çeşitliliğiyle bilinen bir şirket. Bu etkinlik, şirketin içindeki zengin kültür ve milliyet çeşitliliğini vurguladı. BAE ve Orta Doğu ülkelerinin yanı sıra Şili, Peru, Meksika, Saint Kitts, Nevis, Honduras, Moğolistan, Tonga ve Bahamalar gibi uzak ülkelerden gelen katılımcılar, gün batımındaki etkinlikte bir araya geldi.

Arabian Adventures tarafından yönetilen etkinlik, Emirates Grubu’nun bir markası olan Al Lisaili Kampı’nda geniş bir alanda düzenlendi. Bu, dünya rekoru denemesini çöle taşıyan ve katılımcılara eşsiz bir deneyim sunan bir girişimdi.

Önceki rekor, 2023 yılında New York’taki Birleşmiş Milletler genel merkezinin bahçesinde 135 farklı milletten kişiyle kırılmıştı.

Emirates Grubu İnsan Kaynakları Kıdemli Başkan Yardımcısı Oliver Grohmann, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün Emirates Grubu’nun çeşitliliğini kutluyoruz. Dubai, dünya çapında tanınan bir seyahat noktası olmanın yanı sıra yaşamak, çalışmak ve yatırım yapmak için çekiciliğiyle de biliniyor. Biz, gerçek anlamda çok uluslu, yerli bir şirketi temsil etmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Etkinlik, Emirates Grubu’nun çeşitli birimlerinden katılımcıları bir araya getirdi. Emirates kabin ekibi, dnata havalimanı operasyon çalışanları, Arabian Adventures safari rehberleri ve dnata Travel uzmanları gibi birçok farklı görevden çalışanlar, rekor kıran yoga dersine katıldı.

Yoga dersi, Emirates Grubu personeli arasından seçilmiş ve eğitilmiş yoga uygulayıcıları tarafından gerçekleştirildi. Etkinlik, sağlıklı yaşamı teşvik etmenin yanı sıra, Emirates’in sıfır atık taahhüdünün bir parçası olarak sürdürülebilir yoga matları ve yeniden kullanılabilir su şişeleri gibi çevre dostu uygulamalar içeriyordu.

Emirates Grubu, gelecekteki fitness ve sağlıklı yaşam girişimlerini artırma sözü verirken, rekor kıran etkinlik, şirket içinde sağlıklı bir yaşam kültürünü teşvik etme yolculuğunun bir parçası olarak nitelendirildi.