İstanbul’dan Kuala Lumpur’a İlk Uzun Menzilli Sefer

Instagram

Sabiha Gökçen’den ilk uzun menzilli destinasyon olan Kuala Lumpur’a gerçekleştirilen sefer, 9 Şubat 2024 tarihinde başladı. Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında haftada dört sefer düzenleniyor. Batik Air’in Airbus A330 tipi uçağıyla gerçekleştirilen bu önemli uçuş, İstanbul’a gelen yolcuları çiçek ve lokumlarla karşıladı.

Malezya merkezli havayolu şirketi Batik Air Malaysia, 9 Şubat 2024 tarihinden itibaren haftada dört kez karşılıklı gerçekleştireceği Kuala Lumpur – İstanbul Sabiha Gökçen seferlerine başladı. İlk uçağın inişi, geleneksel ‘su takı’ töreniyle karşılanırken, Batik Air yolcuları da terminalde çiçeklerle ve lokumlarla karşılandı.

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, yeni hattıyla küresel ağını genişletiyor. Kültür ve finans başkenti Kuala Lumpur ile İstanbul, 10 saat 50 dakikalık direkt uçuşla birbirine bağlanıyor. Bu yeni rota, iş ve tatil amaçlı seyahatler için büyük konfor, kolaylık ve uygun fiyat seçenekleri sunuyor.

Malezya’dan İstanbul ve Türkiye’yi keşfetmek artık çok daha kolay. İstanbul’un eşsiz güzellikleri ve kültürel çeşitliliği, Malezya’nın hızla büyüyen şehri Kuala Lumpur’dan gelen yolcular için unutulmaz bir deneyim sunacak. Ayrıca, İstanbul üzerinden Avrupa’ya bağlanmanın yanı sıra, Kuala Lumpur’dan yapılan inişlerle Güneydoğu Asya, Doğu Asya ve Avustralya’ya daha kolay, hızlı ve uygun fiyatlarla ulaşmak mümkün olacak.

Kuala Lumpur’dan hareket edecek uçaklar, her pazartesi, çarşamba ve cuma günü saat 16:50’de kalkacak ve yerel saatle 22:45’te İstanbul Sabiha Gökçen’e varacak; sadece pazar günleri ise kalkış saat 20:00’de olacak ve varış saat 01:55’te gerçekleşecek.

İstanbul Sabiha Gökçen’den kalkacak dönüş uçuşları ise her pazartesi saat 05:00’te (yerel saat) başlayacak ve Kuala Lumpur’a saat 20:50’de varacak; salı, perşembe ve cumartesi günleri ise saat 12:05’te (yerel saat) kalkacak ve varış saat 15:55’te olacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin (ACI Europe) 2023 trafik raporuna göre Avrupa’nın en yoğun ilk 10 havalimanı arasında yer alıyor. 2023 yılında tüm zamanların yolcu trafiği rekorunu kırarak 37.1 milyon yolcuya hizmet veren havalimanı, kapasitesini artırmak için yeni pistini hizmete açtı ve halihazırda 54 ülkede 163 destinasyona uçuş imkanı sunuyor.