Ryanair, iş garantili pilotluk eğitimi verecek

rynair-is-garantili-pilotluk-egitimi-verecek

Ryanair, İrlanda merkezli ünlü uluslararası uçuş okulu Atlantic Flight Training Academy (AFTA) ile işbirliği içinde yeni Future Flyer Academy pilot eğitimi girişimini duyurdu.

Program, önümüzdeki dört yıl içinde 400’ün üzerinde pilot adayını havayolu grubuna İkinci Subay olarak kabul etmeyi hedefliyor.

Program, adayları havayolu grubu Ryanair’de İkinci Subay olarak çalışmaya hazırlamak için sınıf eğitimini, simülatör oturumlarını ve uygulamalı eğitimi birleştiriyor.

İş garantili pilotluk eğitimi

Ryanair’in Future Flyer Academy programının sunulmasıyla birlikte bu temel eğitim, pilot eğitimini hızlandırmak için Tip Yetkisi yeterliliğiyle birleştirildi.

Ryanair, program mezunlarına havayolunda ticari pilot olarak iş garantisi vererek aşağıdaki gibi olağanüstü avantajlar sunuyor:

– Kârlı kazanç potansiyeli
– Dört yıl içinde Kaptanlığa hızlı geçiş sağlayan Ryanair’in Komuta Yolu programına erişim
– Sabit beş gün açık ve dört gün kapalı olan sektör lideri programlar
– Ryanair’in 95 üssünden oluşan geniş ağı sayesinde mükemmel üs fırsatları
– Mart ayı itibarıyla yolcu/km başına ortalama 65g CO2 ile Avrupa’nın en modern ve yakıt açısından verimli filolarından birini uçurma fırsatı.

“Pilot olmak isteyenler iyi maaşa iyi bir kariyere sahip olacak”

Ryanair’in Operasyon Direktörü Neal McMahon şunları söyledi:

“ İrlanda’da Atlantic Flight Training Academy ile ortaklaşa Future Flyer Academy’yi başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Ryanair’in sektör lideri uzmanlığını AFTA’nın birinci sınıf eğitim programlarıyla birleştiren Future Flyer Akademimiz, havacılıkta ticari bir pilot olarak iyi maaşlı bir kariyere başlamak isteyen 100’lerce pilot adayı için benzersiz fırsatlar yaratacaktır. Ryanair’in yeni Future Flyer Academy eğitim programı, önümüzdeki 10 yıl içinde 300’den fazla Boeing 737 MAX-10 uçağını teslim alırken gelecekteki pozisyonlar için aday pilotları destekleme, geliştirme ve işe alma konusundaki kararlılığımızı gösteriyor. Ryanair, önümüzdeki yıllarda yeni Future Flyer Academy aracılığıyla çok daha fazla AFTA pilot stajyerinin kariyerini büyütmeyi sabırsızlıkla bekliyor.”

“Geleceğin kaptanlarını AFTA’da ağırlayacağız”

AFTA Genel Müdürü Mark Casey şunları söyledi:

“Future Flyer Academy’de Ryanair ile ortaklığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. AFTA, önümüzdeki Mart 2025’te sektördeki 30. yılını kutlayacak ve Ryanair ile uzun süredir devam eden bir ilişkisi var. Mezunlarımızın çok büyük bir kısmı halihazırda havayolu bünyesinde Birinci Subay, Kaptan, Eğitim Kaptanı ve yönetim pilotu olarak uçmaktadır. Yeni Future Flyer Akademisi, başarılı başvuru sahiplerine Ryanair pilotu olarak uzun ve ödüllendirici bir kariyere doğru açık bir yol sunacak. Ryanair’in eğitim departmanı sektörün en iyisi olarak kabul ediliyor ve bu ortaklık, eğitim programlarımızın kalitesini ve AFTA’nın gökyüzünün gelecekteki kaptanlarını şekillendirmedeki rolünü doğruluyor. Geleceğin Ryanair Kaptanlarını AFTA’da ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

AFTA nedir, ne iş yapar?

AFTA yıllardır, Tip Derecesi kursunu tamamlamak için gereken standartları karşılamak üzere aday pilotları eğitiyor ve onların Ryanair’in Boeing 737 veya Airbus A320 uçağını kullanmalarına olanak sağlıyor.

Ryanair gelecek hedefleri

Havayolunun hedefi, genişlemeye devam ederek 2034 yılına kadar 800 uçaklık filosuyla yılda 300 milyondan fazla yolcuya hizmet vermektir.