“Türkiye’nin İlk Uzay Yolcuları TEKNOFEST’te”

“Türkiye’nin İlk Uzay Yolcuları TEKNOFEST’te Tanıtıldı”

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever’i, TEKNOFEST Ankara ziyaretçileri ile tanıştırdı. Bakan Kacır, uzay yolcuları ile birlikte Ankara’da devam eden TEKNOFEST’te bir basın toplantısı düzenledi. Kacır, Türkiye’nin ilk uzay yolcularını uluslararası uzay istasyonuna göndermeye hazırlandıklarını belirterek, bu yolculuğun Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Alper Gezeravcı, Türkiye’nin gençlerinin artık hayallerinin sınırlarının olmadığını söyleyerek, uzay yolculuğunun Türkiye’nin 100. yılında gerçekleştirilecek önemli bir adım olduğunu ifade etti. Uzay yolcuları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektikleri fotoğrafları imzalayarak katılımcılara dağıttılar.

Bu gelişme, Türkiye’nin uzay çalışmalarındaki ilerlemeyi ve TEKNOFEST’in uzay teknolojilerine verdiği önemi gösteriyor. Türkiye, uzaya gidecek ilk vatandaşlarını uluslararası uzay istasyonuna göndererek önemli bir tarihsel adım atmaya hazırlanıyor.