video#İstanbul Sabiha Gökçen’de taksi sorunu

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan taksici krizi, yolcuların dışarıdan gelen taksilere binmelerine izin vermeyen havalimanı taksicileriyle ilgili süregelen bir sorunu yansıtmaktadır. Bu durum, uzun kuyrukların oluşmasına ve gerginliklerin artmasına neden olmaktadır. Bu olaylar ilk defa yaşanan bir durum değildir ve daha önce de benzer sorunlar meydana gelmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki durumu eleştirmiştir. Cihan, yolcuları havalimanına getiren taksicilerin yeni yolcu alamadan havalimanından çıkmak zorunda kalmalarının, oluşan uzun taksi kuyruklarının en önemli sebeplerinden biri olduğunu belirtmiştir. Bu durum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan Havayolu+Karayolu Kombine Yolcu Taşımaları Yönetmeliği’nin 3. ve 4. maddelerine dayandırılmaktadır. Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu sorunu çözmek için çalışmalar yürüttüğü, ancak konuya müdahale edebilme yetkisinin dışında olduğu ifade edilmektedir.

İstanbul halkının ulaşım sıkıntısının bir an önce giderilmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki taksici ve yolcu arasındaki gerginliklerin çözüme kavuşturulması için ilgili makamların daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir. Bu sorunun çözülmesi, daha düzenli bir ulaşım sağlanması ve yolcuların rahat bir şekilde havalimanına ulaşması açısından önemlidir.