“Açık Kategori Drone Kuralları ve Sınıflandırmaları”

 Instagram

Anadolu Sigorta Bakırköy “Merka”, Anadolu Sigorta’nın resmi ve yetkili acentesi olarak Bakırköy’de faaliyet gösteren bir sigorta şirketidir. Şirket, sağlık ve genel sigorta alanında 39 yıldır hizmet vermektedir. Ayrıca, İnsansız Hava Araçları (İHA-2) için üçüncü şahıs mali sorumluluk ve gövde sigortası hizmetleri sunmaktadır. Firmanın uzman kadrosu, müşterilere mobil, telefon, WhatsApp ve e-posta aracılığıyla iletişim imkanı sağlamaktadır. İletişim bilgileri şu şekildedir:

Mobil: 0533 815 20 13
Telefon: 0212 570 13 83
E-posta: merihzengin@merkasigorta.com
E-posta: merka@merkasigorta.com

 Açık kategorisi, çeşitli operasyon türlerine olanak tanıyan ve bu operasyonların risk düzeyine bağlı olarak farklı gereksinimlere sahip olan A1, A2 ve A3 olmak üzere üç alt kategoriye ayrılmıştır.

31 Aralık 2023 tarihine kadar açık kategoride kullanılacak dronelar şu sınırlamalara tabidir:

Alt kategori A1: 500 gram’a kadar dronelar,
Alt kategori A2: 2 kilogram’a kadar dronelar,
Alt kategori A3: 25 kilogram’a kadar dronelar.
Bu ağırlık sınırlamaları, tam Açık kategorisinin yürürlüğe girmesinden önce, yeni düzenleme ile belirlenen teknik gerekliliklere tam olarak uygun droneların piyasaya sürülmesine kadar geçici bir önlem olarak uygulanmıştır. “Drone Sigortası Tıkla” Birkaç ay boyunca, drone yönetmeliğine tamamen uygun, sınıf işaretine sahip dronelar satın almak mümkündür; bu droneların listesi ilgili sayfada bulunabilir. Zaten sınıf işareti bulunan bir drone satın aldıysanız, onu belirtilen sınırlamalara göre kullanabilirsiniz.

Yeni gereksinimlere dair daha fazla bilgi almak için Açık kategori web sayfasını ziyaret edebilir ve farklı drone sınıfları hakkında daha fazla bilgi için drone bilgi bildirimleri sayfasını inceleyebilirsiniz.

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren piyasaya sürülen sınıf işareti olmayan dronelar (eski dronelar), kütlelerine göre A1 veya A3 alt kategorilerinde kullanılabilecektir.

Ayrıca, 1 Ocak 2024’ten itibaren C1, C2 ve C3 işaretli tüm droneların ve belirli kategorilerde 120 metrenin altında çalışan droneların, aktif ve güncellenmiş bir uzaktan kimlikle çalışması gerekecektir.“Drone Sigortası Tıkla”  C1, C2 ve C3 olarak işaretlenen dronelar, drone’nun konumu ve operatör kayıt numarası gibi bilgileri yerel olarak yayınlayacak bir uzaktan tanımlama sistemine sahip olarak satılacaktır.

1 Ocak 2024’ten sonra sınıf tanımlama etiketi olmayan bir drone kullanmak istiyorsanız, AB Düzenlemesi 2019/947’ye göre belirli şartlara uymalısınız.“Drone Sigortası Tıkla”  Alt kategori A1 için drone’un maksimum kalkış kütlesi 250 gramın altında olmalıdır; Alt kategori A3 için ise drone’un yakıt ve faydalı yük dahil maksimum kalkış kütlesi 25 kg’dan az olmalıdır.

Uzaktan kumandalı pilotların operasyonlarına başlamadan önce drone operatörü olarak kayıt olmaları, UAS operatör kayıt numarasını dronelarına yapıştırmaları, varsa uzaktan kumanda kimliğini yüklemeleri ve gerekiyorsa uzaktan pilot yeterliliği almalıdırlar. “Drone Sigortası Tıkla” Ayrıca, uçmak istedikleri bölgede herhangi bir coğrafi kısıtlama olup olmadığını kontrol etmeleri önerilir.