Qantas Havayolları’na hayvan severlerden büyük tepki!

qantas-havayollarina-hayvan-severlerden-buyuk-tepki

Qantas Havayolları geçtiğimiz günlerde Sidney Havalimanı’nda bir yolcunun çektiği fotoğrafla tepkilerin odağı oldu.

Özet

  • Qantas Havayolu, sağanak yağış altında evcil hayvan kafesini üstü açık bekletince tepki çekti.
  • Şirket hakkında 2020 yılında bir köpeğin aşırı sıcakta dışarda uzun süre bekletmesi sebebiyle ölümünden dolayı imza kampanyası düzenlenmişti.
  • Şirketin resmi internet sitesinde hava durumunun 35 derecenin üzerinde ve 5 derecenin altında olması durumunda hayvan taşımacılığı yapmayacağı ibaresi yer alıyor.
  • Geçtiğimiz hafta Sidney’in en yoğun yağış aldığı günlerden biriydi. Bu yağışlı havada valizlerin yağmur altında uzun süre bekletildiğini gören yolcu fotoğraf çekti.


Qantas Havayolları’na büyük tepki Yolcunun çektiği fotoğrafta bir detay vardı. Yağmur altında sadece valizler değil, bir de yolculardan birinin havayolu şirketine emanet ettiği evcil hayvanın kafesi bulunuyordu. Kafesin uzun süre sağanak yağmur altında beklemesi fotoğrafı görenlerin tepkisine sebep oldu.

Qantas Havayolları geçtiğimiz günlerde Sidney Havalimanı’nda bir yolcunun çektiği fotoğrafla tepkilerin odağı oldu.

Qantas Havayolları’nın sıcak havada dışarıda bıraktığı köpek de ölmüştü

Qantas’la Sidney’den Brisbane’e Key Newman’in Boxer cinsi köpeği Duke aşırı sıcak havada en az 1 saat boyunca kafeste beklediği için ölmüştü. 2020 yılında gerçekleşen olaydan sonra köpeğin sahibi imza kampanyası başlatmış ve bu kampanyaya 80 binden fazla kişi katılmıştı.

Köpeği ölen Key Newman yaptığı açıklamada;

“Qantas bagaj görevlileri, tüm yolcuların bagajlarını yüklerken Duke’u asfaltta bırakmanın sorun olmadığını düşündüler. Uçuşta yaşanan gecikmeye rağmen orada kalmaya devam etti. Onu asfaltta otururken izlerken giderek daha fazla üzülüyordum ve Qantas personelini Duke’un güvenliğiyle ilgili korkularım konusunda uyardığımda, bana Duke’un iyi olduğu konusunda güvence verdiler.

Qantas, Duke’un ölümünü araştırdı ve bana olanlarla ilgili hiçbir sorumluluk kabul etmediklerini söyledi. Yanıtları, standart hayvan muamelesi prosedürlerini takip ettikleri ve ardından ‘kalkık burunlu’ ırkların uçarken daha yüksek risk altında olduğuna dair standart beyanlarını sürdürmeleri yönünde oldu. Herkesin Duke’un ölümünün uçuşla hiç bir ilgisi olmadığını bilmesini istiyorum, iki hafta önce WA’dan NSW’ye seyahat etti, çok daha uzun bir uçuş sorunsuzdu. Qantas, Duke, bakım görevini ihmal ettiğin ve onu o kadar uzun süre sıcakta bıraktığın için öldü.”

qantas-havayollarina-hayvan-severlerden-buyuk-tepki

Qantas Havayolları hayvan taşıma prensibi

Şirketin resmi sitesinde ağzında bir şemsiye olan köpek fotoğrafı bulunuyor. Hayvan taşımacılığıyla ilgili de aşağıdaki açıklamaya yer veriyor;

“Evcil hayvanların güvenliği ve refahı için Qantas Freight, seyahat gününde sıcaklığın 35°C’nin üzerinde veya 5°C’nin altında olmasının beklendiği durumlarda hiçbir hayvan taşımayacaktır. Bu durumlarda evcil hayvanlar hiçbir ek ücret ödemeden yeniden rezerve edilebilir.”