Beijing Şehir Genelinde 5 Bin 285 5G Baz İstasyonu Kurdu

Çin’de faaliyet gösteren farklı telekomünikasyon operatörleri tarafından başkent Beijing’de kurulan toplam 5 bin 285 baz istasyonunun inşası tamamlandı. 5G baz istasyonları, şehrin ana bölgelerinde, yeni havaalanında, bahçecilik fuarında ve 2022 Kış Olimpiyatları için inşa edilen mekanlarda bulunuyor.

Beijing Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, kentte inşa edilen 5G baz istasyonu sayısının haziran ayı sonu itibarıyla 5 bin 285 oldu. Ülkenin üç büyük telekomünikasyon operatörü tarafından inşa edilen 5G baz istasyonları, şehrin ana bölgelerinde, yeni havaalanında, bahçecilik fuarında ve 2022 Kış Olimpiyatları için inşa edilen mekanlarda bulunuyor.

2019 Zhongguancun 5G İnovasyon Kullanımı Yarışması ile ilgili dün düzenlenen toplantıda, ülkenin üç büyük telekomünikasyon operatörü olan China Mobile, China Telecom ve China Unicom’un Beijing’de 5G altyapısıyla ilgili çalışmalarını hızla sürdürdüğü açıklandı.

Beijing İletişim İdaresi Başkan Yardımcısı Wang Hui, yeni nesil mobil bağlantı ve veri iletim teknoloji olarak 5G’nin için yeni döneminde, nesnelerin interneti alanında çığır açacağını ve dijital ekonomi için büyük stratejik öneme sahip olacağını söyledi. İdareye göre, kentin yatırım alanlarının, merkezi iş bölgesinin, yenilik merkezlerinin ve ekonomik teknolojik gelişim alanları ile alt merkezlerinin tümüyle 5G teknolojisinin kapsam alanına girmesi bekleniyor. 5G teknolojisinin kültür, eğlence ve güvenlik gibi farklı alanlara entegre edilmesi de sağlanacak.

Beijing Belediyesi Ekonomi ve Bilgi Teknolojileri Bürosu Baş Mühendisi Gu Jinxu, 5G teknolojisinin görsel takip, sanal gerçeklik temelli öğretim ve akıllı bankacılık uygulamalarının zenginleştirilmesiyle geliştiğini ve kentin Çin’in gelişen yenilikçi endüstrisinin ön saflarında yer alacağını söyledi.