Kabin memuru gözaltına alındı!

Pakistan Uluslararası Havayolları’ndan (PIA) bir uçuş görevlisi, Toronto’daki Kanada yetkilileri tarafından birden fazla pasaport taşımak suçlamasıyla tutuklandı. 

28 Mart 2024 tarihinde Lahore Allama Iqbal Uluslararası Havaalanı (LHE) ile Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı (YYZ) arasında gerçekleşen PK 789 sefer sayılı uçuşla Toronto’ya gelen PIA uçuş görevlisi Hina Sani, inişten sonra Kanadalı yetkililer tarafından YYZ Havalimanı’nda gözaltına alındı. Yetkililer, gözaltına alınan uçuş görevlisinin bagajında ilgisiz kişilere ait pasaportlar bulunduğunu belirtti. 

Daha önce de PIA uçuş görevlisi Kanada’da kaybolmuştu 

Ocak 2024’te, bir başka PIA uçuş görevlisi, Islamabad ile Toronto arasındaki PK 781 sefer sayılı uçuşta görev aldıktan sonra Kanada’da kaybolmuştu. Bu, PIA personeli için Kanada’ya uçuşlar sırasında kaybolmanın trend olduğunu gösteriyor.  

Kabin memurları neden kaçıyor? 

2023 yılında, en az yedi personel, Kanada’ya iniş yaptıktan sonra kayboldu. Sorunun, düşük maaşlar, özelleştirme planlarına ilişkin endişeler ve Kanada’nın sığınma politikalarındaki değişiklikler gibi çeşitli faktörlerden kaynaklandığı düşünülüyor. Ancak, PIA’nın bu sorunu çözmek için adımlar atmaya çalıştığı belirtilmektedir. Bu adımlar arasında, Kanada’ya seyahat eden personel için asgari yaş sınırının yükseltilmesi ve kaybolmaların soruşturulması için özel bir birim kurulması yer almaktadır.