(video)Arctic Air YAK-42, Arkhangelsk’te Pistten Çıktı

Arkhangelsk Havalimanı’na iniş yapan Arctic Air’e ait YAK-42 tipi yolcu uçağı, inişin ardından pistten çıkarak karla kaplı bir alana saplandı. Olayda, uçaktaki 54 yolcu ve 5 mürettebatın uçaktan tahliye edildiği ve şans eseri yaralanma olmadığı bildirildi.

Olay, Arkhangelsk Havalimanı’nda meydana geldi. Arctic Air’e ait YAK-42 tipi uçağın iniş sırasında kontrol kaybı yaşayarak pistten çıkması sonucu, uçak karla kaplı bir alana saplandı. Hava koşulları nedeniyle uçağın saplandığı bölgeye ulaşmakta zorlanan ekipler, ancak bir süre sonra tüm yolcuların ve mürettebatın güvenli bir şekilde tahliye edildiğini belirtti.

Yetkililer, olayın ardından yapılan incelemede uçaktaki 54 yolcu ve 5 mürettebatın herhangi bir yaralanma yaşamadığını doğruladı. Uçaktan tahliye işleminin hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi, olası bir facianın önüne geçti.

Arctic Air, konuyla ilgili olarak soruşturmanın başlatıldığını ve olayın nedenlerini belirlemek amacıyla işbirliği yapacaklarını açıkladı. Hava şartlarının, olayın gelişiminde etkili olup olmadığı henüz netlik kazanmamış olsa da, yetkililer soruşturmanın detaylarına ulaşıldıkça kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti.