Bakan Uraloğlu: ‘Hakimler Aranamaz’ Kararı Temyiz Edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanlarında hakimlerin aranmayacağına ilişkin Danıştay kararına itiraz ettiklerini açıkladı. Bakan Uraloğlu, bu kararın uluslararası kabul ve havaalanlarının akreditasyonuyla ilgili tartışmalara neden olabileceğini belirtti. Hakim Aykut Resuloğlu’nun Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşadığı üst arama olayına ilişkin Danıştay 10’uncu Dairesi’nin kararı, Bakanlık tarafından temyiz edildi.

Uraloğlu, yaptığı açıklamada, dünya genelinde geçerli olan havacılık kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye’de o kurallara uymadan bir uçuşa müsaade ederseniz, gittiğiniz ülkede farklı davranış ya da yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz” dedi. Ayrıca, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapımı tamamlanan yeni pistin açılışının ertelendiğini ve Gazze’den geniş kapsamlı bir tahliye operasyonuna hazır olduklarını da belirtti.

Bakan, “Orada operasyonları, ihtiyaçları Dışişleri Bakanlığımız yapıyor. Bu anlamda bize iletilen bir talep yok. Ama biz her türlü hazırız. Deniz yoluyla, hava yoluyla böyle bir imkan olduğu zaman biz hazırız” şeklinde konuştu.